KLS

MacGyverji avtomobilske industrije

Tako kot ti smo tudi pri nas, v podjetju KLS, zbrani navdušenci in zanesenjaki za izzive, ki dobesedno premikajo svet. Svoje macgyversko znanje, ki ga poganjajo odlične inženirske spodobnosti, in razvoj smo vgradili v več kot 170 milijonov avtomobilov po vsem svetu! Smo namreč vodilni svetovni proizvajalec zobatih obročev za avtomobilsko industrijo.

Tudi MacGyver je vozil Jeepa z našim podpisom 

Se spomniš, da je MacGyver v prvih sezonah serije vozil Jeep Cherokee in Jeep Wrangler? Čeprav je bilo to kar nekaj let nazaj, je bil v njem po vsej verjetnosti vgrajen tudi zobati obroč, narejen pri nas, na Ljubnem ob Savinji! Zobati obroč je namreč nepogrešljiv del vsakega avtomobila – tudi električnega in hibridnega. Naše izdelke v svoje motorje vgrajuje več kot 30 avtomobilskih znamk, od Jeepa, Citroena, Renaulta in Volkswagna, pa vse do tistih najprestižnejših, kot so Audi, BMW, Mercedes in drugi. Od 10 avtomobilov, proizvedenih v Evropi, jih ima kar 7 vgrajenih KLS-ov zobati obroč. Do danes smo jih proizvedli več kot 170 milijonov. 

 

Eno najbolj robotiziranih podjetij v Evropi 

Če naši konkurenti vsako leto skočijo daleč, mi skočimo višje in še dlje. V zadnjih osmih letih smo več kot 80 milijonov evrov investirali samo v avtomatizacijo, robotizacijo in digitalizacijo naših proizvodnih procesov. Marsikdo se ne more pohvaliti, da ima za sodelavca robota. Zaposleni v KLS, enem najbolj robotiziranih podjetij v Evropi, pa se lahko. Pri nas delovni proces soustvarja 230 robotov in 265 sodelavcev (po domače: MacGyverjev).

Inženirsko znanje namesto švicarskega noža 

Če MacGyver s seboj vedno nosi švicarski nož in srebrni lepilni trak, mi izzive rešujemo z inženirskim znanjem, izkušnjami in radovednostjo. Da ohranjamo našo ‘macgyver’ kondicijo, nenehno treniramo v tehnološko napredni proizvodnji in podpornih procesih, stalnem razvoju in napredku, pri delu z najsodobnejšimi tehnologijami, ki se jih zagotovo ne bi branil niti naš glavni junak! 

 

 

Starejši od MacGyverja, a še vedno ‘in’ 

Ko je serija ugledala svet, je bilo naše podjetje staro že 13 let (letos jih štejemo 51, več kot pol stoletja)! Številne dogodivščine glavnega junaka so namreč snemali med letoma 1985 in 1992, navdušenci pa še danes iz epizode v epizodo spoznavamo, kaj vse lahko človek ustvari, če premore nekaj tehničnega znanja, domišljije in odločnosti. Nič od naštetega nam v KLS nikoli ni (z)manjkalo.

 

Postani član zmagovalne KLS ekipe! Te zanimajo razvoj proizvodov visoke kakovosti, tehnologija in razvoj proizvodnih procesov, razvoj novih konkurenčnih tehnologij, postopkov in materialov, energetika in racionalna raba energije, vodenje projektov? Si bodoči inženir ali inženirka strojništva, mehatronike, elektrotehnike, informatike – visokošolskega, višješolskega ali magistrskega programa? Pridruži se zmagovalni ekipi, oglasi se nam na info@kls.si in poženi z nami v prihodnos!